Dikter från en student II...


Ett skrik.
Fångar av natten.
Fånga dagen, välj natten.
Svart är ungdomens färg.
Jag bor i en storstad och jag känner av
både arv &
miljö.
Men på orten syns ingenting.
Det voro som om staden i all sin prakt,
knipsat av ortens arvsanlag och dräpt
den sista droppen
av kultur.
Hur skrivs historia?

Med lögnen som vapen på allvar...

Tillåt mig först till att vara extremt naiv. Jag ska (enbart denna gång) låtsas mig stå för moderata ståndpunkter som kan vara sanna. Människan är en individ. Sant, människan har ett individuellt behov och har sin frihet. Människan är okränkbar och har lika värde.
Frihet är bra. Begreppet frihet är så stort och subjektivt och tolkas därmed olika från olika personer, men nog kan de allra flesta hålla med om att namnet tilltalar en: Frihet.
MUF Dalarna klänker inte ner på oliktänkande. Där har vi den punkten jag inte kan hålla med om och här kommer förklaringen.

När Moderata Ungdoms Förbundet i Dalarna ännu en gång för en tid sedan beslöt sig för att skylta med sin närvaro på min kommunalt drivna gymnasieskola så var självaste förbundsordförande, Olga Sokolova närvarande. Jag känner inte Olga Sokolova, vet egentligen väldigt lite om henne men en sak kan jag säga med säkerhet: Hon är en lögnare.

image31
                    Olga Sokolova i färd med ännu mera populistiska uttalanden.


Hur kan jag
då komma med sådana kraftfulla anklagelser mot självaste förbundsordföranden för MUF Dalarna? Av en mycket enkel anledning. Vid ett tidigare besök av MUF på skolan så diskuterade jag då också med Olga Sokolova. Just exakt vad vi kom in på kan jag tyvärr inte erinra mig om idag, men klart var att vi var väldigt oense och smått irriterade på varandra då hon plötsligt utbryter: Du är ju helt dum i huvudet!

Vid MUFs senaste besök beslöt jag mig för att konfrontera fröken Sokolova med detta. Jag inledde med att fråga om det var MUFs policy att klanka ner på oliktänkande. Svaret blev ett nej det är inte MUFs policy att göra så med ett hånfullt skrattande. Jag förklarade då att sist vi sågs (Olga och jag), så sa du att jag var dum i huvudet. "Nej så sa jag inte" säger Olga Sokolova och hånler mig rakt in i ögonen. Hon verkar vara helt ovetandes om allvaret i situationen eller så gör hon det och försöker göra allt till sin fördel. Hur som helst säger jag sanningen, att så var det visst varav Olga Sokolova, liksom Petrus förnekade Jesus, fortsätter att förneka det usla i hennes handlande.
Jag och MUF är kanske inte ense om mycket, men en sak borde vi vara överens om: Att allas åsikter måste respekteras i ett demokratiskt samhälle och inte klankas ner på. Det anser inte Olga Sokolova varpå hon vägrade att ge mig en ursäkt.

Är någon som läser detta förvånad? Är det dags för en tvättäkta moralpanik? Nej, här borde man vara taktisk. Istället för att gå till MUF och klaga där man föga skulle lyckas framföra sina synpunkter så gör jag likt Jan Guillou när han upptäckte en spion i Palestinaorganisationen han var medlem i: Låt vederbörande komma till ljuset via publicering och häng ut det usla till allmänheten.
Inget mer förtjänar dessa människor än just att få kräla i stoftet framför läsarnas ögon, för vad de har gjort.

Vad är sensmoralen i denna tragiska historia? Att MUF Dalarna på allvar anammat parollen "Med lögnen som vapen" via självaste ordföranden (OBS, jag har ett vittne till uttalanden som bekräftar vad som blev sagt). Akta er för högern, det är en hungrig varg som på vårt blod sig mätta!