Brev till en lärare...

Skolan är problemfylld säger Björklund. Javisst, säger jag, av opassande lärare. Här nedan följer ett brev där jag personligen fick nog av en lärare, som jag av integritetsskäl här kallar "Herr X":

Hej Herr X, jag tänkte ta och skriva angående den där lappen du gav mig för ett antal månader sedan vid en tyskalektion. Jag tycker att den inte gav mig någonting utav värde. Jag skriver detta mail först nu för att jag länge har funderat om det var mig det var fel på, men jag tyckte att det var nog nu. Jag kom fram till att det var dig det var fel på. Detta därför att den lappen du gav mig var fruktansvärt kränkande och orelevant. Jag tolkar budskapet följande med att-satser. Att:

- Jag får inte kritisera, påpeka eller på något sätt uttrycka mig om någonting jag inte håller med
- Jag har psykiska problem, anpassningssvårigheter och osympatiska drag som omgående måste hejdas
- Jag måste fjäska och se upp till dig som lärare, människa, person, vuxen och man
- Mina åsikter är intet värd i dina ögon

Du motsätter dig alltså hela samhällets struktur. Du bestrider alltså politikers, journalisters, generellt vanliga människors osv, utövning.
Du tycker alltså att jag är en oerhört problemfylld person, då är det inte om vad jag tycker. Jag tycker att du är en vidrig människa Herr X. Du är nonchalant, arrogant och högfärdig. Du har en patologisk brist på empati såväl som sympati. Du kräver respekt, men ger ingen tillbaka, och allt för att jag (OBS) bad dig att vinkla persiennerna p.g.a. solljuset för att du satt närmast dem. Då har jag ett mycket enkelt tips till dig i framtiden: Vill du ha respekt så kan du börja med att dels kunna ta kritik från vem som helst och kunna ge vem som helst respekt.
Detta är enligt mig grovt tjänstefel och du kan vara väl medveten om att jag kommer att driva detta vidare till rektor, och om så krävs, till högre instanser. Du har kränkt mig på alla olika sorters perspektiv, och de i min bekantskapskrets som fått vetat om incidenten med lappen, har höjt på ögonbrynen och ställt sig frågande till detta handlande. Detta är vad jag tycker och det står jag för.

Jag kräver en uppriktig ursäkt av dig Herr X, för min respekt för dig är på minus just nu. Du kan ta julhelgen och fundera över detta. Sedan får jag önska lycka till med den pedagogiska lunchen, gratis är ju trots allt gott.//Dekadenskarl