Blå(skjortorna)klintarna

Han står där svettig, ridån har gått ner, spotlightsen har släckts och publiken har för länge sedan slutat att applådera åt den döende lejonkungen, Lars Leijonborg. Han har nu härmed avgått som Folkpartiets partiledare. Men, "the show must go on..."

In kommer istället han, med tunga och bestämda fotsteg äntrar han talarstolen och blickar misstänksamt mot eleverna, nej förlåt, partikamraterna, i den stora aulan. Alla sitter blick stilla, helt svettiga i sin rädsla för denne auktoritäre ledare. Man är så skräckslagen att ingen vågar ens påpeka någonting roligt om mannens uppenbara glugg, och då tar han till orda på hård göteborgska: Skolan måste bli bättre! Låt staten köpa in borgerlig moral! Inför dödsstraff på dagis!


image16

Den nye mannen är Jan Björklund. Han behöver nog ingen närmare presentation. En medelålders man, liberal före detta yrkesmilitär som helt säkert ansåg att lärarens moral under hans skoltid var bland det viktigaste i livet. Ett pucko avlöser en annan, Leijonborg ut, Björklund in. När jag ser in i Jan Björklunds ögon så ser jag ondska mot barn. Jag ser ingen tilltro till yngre, oerfarna osv. Jag ser en ångvält. Jag ser ordning, jag ser facism. Jan Björklund är och lär förbli en militärfacist. Inte nog med att vi i tre år till måste hålla tillbaka Högerregeringens under-bältet-slag mot svenska fattiga, nu måste vi även bekämpa draken Björklund med sina eldsprutande förslag som: Nationella prov från trean, betyg ifrån sexan, Lärarens rätt att även på gymnasiet (skäms på er folkpartister!) ta ifrån en elev mobiltelefonen osv. Svenska skolan har problem. Den är inte fläckfri. Jag vet för att jag just nu går på gymnasiet. Och det tillade jag till Björklunds politisk sakkunnige på hans departement, och jag sade även att era förslag kommer att leda till ett kallt klimat, varav jag fick ett "Men snälla du" av honom. Jag skulle vilja ta tillfället i akt och tacka dig Herr-Veta-Bäst-Prydast-I-Världen på utbildningsdepartementet, för att du glänste över mig med dina politiskt korrekta kunskaper som du tagit med dig från handelshögskolan med högsta betyg du antagligen mutat dig till.

Men för mig själv, som nu går i skolan, vet att vissa lärare hyser ingen tilltro alls till vissa personers förmåga. Vissa "slashasar" kommer alltid få spydiga kommentarer av lärare att "det är väl typiskt att du aldrig gör läxorna". Leder Björklunds förslag till att förbättra relation och klimat elever och lärare emellan? Det är ju så förbannat viktigt att Läraryrket måste statushöjas. Det är ju så otroligt viktigt att Lärarna blir medelklass igen som för två hundra år sen. Detta handlar bara om Björklunds arrogans och Lärares fåfänghet. Man har bara glömt en liten extremt stor massa: Elever.

Inte nog med detta, det förs även ett borgerligt flerfrontskrig. Allt har inom de senaste två åren debatterats som orättvisa (ur borgerlig synvinkel såklart). Kulturpolitiken är för mossig, och 68-vänstern har förstört allt vad intellektuell kultur innebär. Public Service och SVT är kommunistpropaganda där ingen har ingen som helst insyn. Landstingsdriven sjukvård sabbar för den enskilde (den rike), och nu har även borgerligheten kramat om begreppen feminism, miljöförbättring och arbetarparti till sina egna. Och ibland dessa ulvar i fårakläder finns den svartaste av dem alla: Jan Björklund. Han har organiserat den värsta facistiska rörelsen sen Mussolinis tid. Blåskjortorna anfaller!