Dikter från en student III...

Att ständigt glida och intet förtiga.

Kardinalen ljusnar.

Inget brott har begåtts.


Tabu på "Alliansen"

Någonting jag skrev för ungefär två år sen. Det var iallafall innan riksdagsvalet 2006, intressant läsning:


Sveriges välfärd för hela befolkningen, kommer sannerligen att minska om en borgerlig regering tillsätts.


I detta valår har flera punkter diskuterats inom både partier och befolkningen. Den ökade arbetslösheten, pensionen och kollektivavtal är ett antal av frågorna man diskuterat. "Valfläsket" man myntat ut i år har varit, att man lovat att minska arbetslösheten, förbättra pensionen och med olika medel förbättra arbetsmarknaden med/utan kollektivavtal. Det som skiljer vänsterpartierna från högerpartierna och vice versa, är hur man ska lösa dessa problem. I dessa "svåra" tider, har det borgerliga blockets "Allians för Sverige" ökat i stöd, och man satsar nu allt på att vinna och regera.


Man kan lugnt påstå det, eftersom de gått ihop i en koalition. Man har indirekt, med hjälp av media, gjort om begrepp, och ändrat uppfattningar om saker och ting. Allt inför valet. Alliansen vill till exempel avskaffa kollektivavtalen, vilket innebär att det då inte kommer att finnas ett avtal mellan arbetstagare och arbetsgivare om olika saker inom arbetet. Säkerheten minskar...

De fyra borgerliga säger också att man ska satsa på äldre och unga, utsatta folkgrupper inom Sverige, ta bort regleringar för företag och privatisera, privatisera samt privatisera. Med dessa löften, ska man, enligt dem själva, minska den höga arbetslösheten. Statliga företag ska genom privatisering öka Sveriges ekonomi, menar Alliansen. Visst, det kan öka konkurrensen företag emellan, och att starta företag blir inte så reglerat. Men man glömmer att säkerheten minskar...

Säkerheten att pengarna fördelas till Sveriges befolkning, så du och jag ex. kan få statlig sjukförsäkring och skola. Kan vi lita på privatisering?


Genom väl utfört arbete, får man bra lön. Borgerligheten vill minst sagt minska statliga bidrag av olika slag, och därigenom få ut alla på arbetsmarknaden. Den nuvarande socialdemokratiska regeringen beskylls av borgarna, för att ge bidrag utan att tänka till, i och med att allt fler får bidrag och sjukskriver sig. Ett nästintill hat, kommer från det borgerliga hållet, speciellt visas det i ex. Moderata Ungdomsförbundet, där man anser att vänstersympatisörer och proletära politiker har förstört Sverige och dess välfärd. De generaliserar att i princip alla sjukskrivna och arbetslösa får bidrag, men utan att söka jobb. Det anses vara onödigt att genom den redan höga skatten ge bidrag, när människorna bara "snyltar" på landet. Skatten bör sänkas omgående menar borgerligheten, och man propagerar då för att Socialdemokraterna svikit sina ideal, och vips så är det förut konservativa Moderata Samlingspartiet, det "nya arbetarpartiet".


Visst finns det fifflare av alla slag, men det är ändå en förolämpning mot dem som inte har arbete eller är sjuka. Man pekar istället på att allt är bidragens fel, och blundar för att privata företag flyttar verksamheten utomlands, på jakt efter billigare arbetskraft. Det är oftast inte vinstgivande i Sverige, och i vissa länder är arbetskraften "billigare". Många tecken visar att företagens ambition är vinst framför allt, istället för välmående personal på företaget.

När man inte längre får 700 000 om året, och kan ta arbetslediga golfturer utan att försöka rädda företaget, så inleder man jakten på utländsk billig arbetskraft. Folk förlorar jobbet, och helt plötsligt så har arbetslösheten ökat. En sådan stämpel vill inte näringslivet ha, utan de försöker nu genom borgerlighetens valfläsk bl.a. försöka visa en mer jordnära politik, men ändå grundat på borgerliga ideal.


I dessa tider försöker de fyra borgerliga riksdagspartierna få bort regleringar som påverkar företagen. Kan man lita på privatisering? Jag säger: De försöker reglera Sverige, sätt därför tabu på Alliansen!

Ny gemensam blogg för den intresserade

adress: http://stoppaprojektarbete.blogg.se/

Bloggen handlar om PA-Kursen (Projektarbetskursen) som är obligatorisk för samtliga gymnasietreor. Våran ståndpunkt är att kursen är totalt onödig och ytterst krävande. Därmed anser vi det vara rätt att låta kursen vara tillgänglig som individuellt val istället för som obligatorisk för nuvarande. Vi tycker även att förutsättningarna för alla elever är olika för olika skolor vad gäller handledning, krav, ramar och struktur. Detta är oerhört förödande och bör hejdas snarast. Läs bloggen!